Winst in Aalst

Op October 29, 2013, in Ethias League, door Cédric

Zondag trokken de Port of Antwerp Giants naar het Aalsterse Forum dat zoals steeds goed gevuld was. Zoals steeds is een match in Aalst één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen.

De wedstrijd kwam traag op gang. Na 4 minuten stond het 2-4 in het voordeel van de Giants. Derek Ravio nam zijn ploeg op sleeptouw en bouwde een 18 – 13 voorsprong uit op het einde van kwart 1.
In het tweede kwart ging Aalst verder op hun ritme van het eerste kwart. Een sterke Roel Moors, die er in het eerste kwart de achterstand al beperkte, werd nu gesteund door de hele ploeg. We kwamen terug van 30-21 na 15 min tot 34-31 na het tweede kwart.

Barry Stewart kwam zeer sterk uit de kleedkamer en zorgde naast scores ook met steals, assists en zelfs rebounds ervoor dat de Giants terugkwamen op Aalst en zelfs over Aalst wipten. De Giants klampten aan maar na 5 min moesten we weer de rollen lossen. We eindigden kwart 3 zo met een 60-52 achterstand.
In kwart 4 konden we al snel van een 63-52 achterstand omzetten tot een 65-66 voorsprong. 4 bommen op rij (waarvan 3 van Stewart) zorgden voor een 2-14 tussenspurt. De maximale voorsprong van de Giants was 5 punten. Het slot werd door de Giants taktisch uitgespeeld en uiteindelijk gewonnen met 78-80.

Door deze winst komen we mooi alleen aan de leiding. Weinigen hadden dit (met een zo goed als volledig nieuwe ploeg) zien aankomen. Het grootste verschil met andere ploegen zit hem in de geweldige verchtlust van al onze spelers.

Opvallend:
Aalst had na 5 min al 5 offensieve rebounds en wij nog maar 4 defensieve rebounds. Dit werd wel goed gecorrigeerd, Aalst kwam totaal op 10 offensieve rebounds (en 24 deffensieve) en wij kwamen op 37 totaal.
Marco Spica gooide 2op2 vrijworpen en is met 10/10 de enige Giant die dit seizoen nog geen vrijworp miste.
Barry Steward nam 7 steals en is zo met 16 steals de leider in de statistieken van de hele Ethias League.

Videobeelden

Belgacom 5
ATV
TV Oost

Volgende speeldag

Zaterdag ontvangen we het Pepinster van ex-giant Ralph Biggs. Pepinster won afgelopen weekend nog in Leuven en zal zich zoals steeds niet zomaar gewonnen geven.
Een winst zal ons een 5 op 6 geven en dan kunnen we vol goede moed de zware weken, met 5 uitwedstrijden (3 europese) achter elkaar, in gaan.
Just be there!

Andere wedstrijden:
Liege Basket – Leuven Bears
Telenet BC Oostende – Kangoeroes Basket Willebroek
Belfius Mons-Hainaut – Okapi Aalstar
Basic-Fit Brussels – Belgacom Spirou

Den Bosch

Voor de uitwedstrijd tegen SPM Shooters Den Bosch zal er een fanbus voorzien worden. De bus vertrekt om 17:30 aan de Arenahal in Deurne, de wedstrijd begint om 20:00. Er zal een lunchpakket voorzien worden door de fanclub.
Zoals vorig jaar tegen Bonn is deze europese uitwedstrijd een uniek gegeven. Wil je hier bij zijn om onze Giants naar een mogelijke overwinning te schreeuwen? Schrijf u hier in.

  • De Koerant
  • Van Bouwel

Reageer hier