Wedstrijdverslag Spirou – Port of Antwerp Giants

Op November 8, 2013, in Ethias League, door Glenn Van Damme

Verliezen. Lang geleden dat we dat nog eens meemaakten. Van de openingswedstrijd tegen Luik om exact te zijn. En ja dat doet nog steeds “pijn”.

Met een volle bus en veel goede moed trokken we naar Charleroi. Na een lange rit vol obstakels kwamen we net op tijd of misschien net te laat aan. We misten de ploegvoorstelling en de opworp maar lieten onze Giants gelijk horen dat we in the house waren. We zagen onze Giants met inzet spelen maar een beetje ongelukkig in de afwerking. Jammer genoeg zou dit een constante zijn gedurende de hele wedstrijd. Onmiddellijk maakten de refs ook duidelijk dat ze niet naar Charleroi afgezakt waren om basket te kijken. Het moest en zou de Ethias show worden. Zowel Spica als De Zeeuw keken na dat eerst kwart aan tegen 2 snelle fouten. 17-13 en alles was nog mogelijk eens de shots zouden vallen.

Over het 2e kwart kunnen we heel kort zijn. Dit was de moment van les Spirous en Mallet. Ze liepen uit en wij hadden geen weerwoord. De 14 puntenkloof stond op het bord en zou daar met up`s en down`s blijven staan. Echter net zoals in Dijon waren de meegereisde supporters er van overtuigd dat we niet konden blijven missen. Barry was het daar niet met eens en bleef ongelukkig in zijn afwerking vanvond.

Ondanks het feit dat de bal maar niet in de ring wou vallen bleven onze Giants er in geloven. Met het strijdershart dat we van hen gewoon zijn bleven ze er voor gaan. In Q3 kwamen we tot op 9 punten voor we werderom werden teruggefloten door de refs. Een shot van Simons werd onterecht afgekeurd, Driessen werd afgefloten voor een denkbeeldige voet op de lijn en weg was ons momentum. Een zelfde scenario in het laatste quarter waarbij de shots niet vielen en de refs opnieuw een dominante rol speelden. Maar ondanks de moeilijke momenten konden we wel terugkomen tot op 10 punten. De eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat ze ook serieus twijfelachtige fouten in het nadeel van Charleroi floten.

Echter de eer van meest unfaire persoon op het veld ging niet naar de refs maar naar Bozzi die op het einde van de match, die natuurlijk gespeeld was, zijn speler verplichte van een shot te pakken ipv het gebruikelijke sportieve uitdribbelen van de wedstrijd. Meneer Bozzi wij tellen af naar jou bezoek aan de Lotto Arena. Het zal een warm en gezellig avondje worden.

Terug met de voetjes op de grond is misschien niet zo slecht. Verliezen is een onderdeel van het spel en zal ons alleen maar beter maken. Op naar dinsdag voor onze Europese wedstrijd tegen Den Bosch. En volgende week zaterdag in Mons waar we nog steeds onze gedeelde leidersplaats verdedigen.

Inschrijven voor beide verplaatsingen kan zoals altijd via onze website.

  • De Koerant
  • Heavy

Reageer hier