De Vlaamse klassieker Oostende vs Antwerp Giants, altijd al een geladen duel geweest en dat zou nu niet anders zijn.
Oostende kondigde deze wedstrijd aan als een duel tussen de co-leiders, excuseer BCO maar moet je als co-leider niet effectief mee aan de leiding staan en moet je dan eerst je inhaalmatch niet winnend afsluiten? Een inhaalmatch tegen Mons, waar je vorige week nog met 9 punten tegen verloor! Tja wat was dat nu weer over die nekken?

De Sluyter Arena was naar Oostendse normen toch goed volgelopen, met een puike start van ‘notre Max’ die er meteen een drietje inknalde, goed voor het vertrouwen. De wedstrijd begon gelijk opgaand, zowel in turnovers (2-3) als in score (8-7) na dik 4 minuten spel. De Oostendse druk was echter groot en een minuutje later was er een eerste 5-punten kloof, die naarmate het eerste quarter vorderde, steeds groter werd en na 8 minuten reeds een 10-punten kloof deed noteren (20-10). Onze Giants waren helemaal van slag en Oostende miste op 1 enkele free throw na, geen enkele korf meer. Eind quarter 1 keken we tegen een 28-13 achterstand aan.

Het begin van de 2de periode deed niet veel beterschap vermoeden met onmiddellijk 2 turnovers van onze Giants en een maximale voorsprong voor de garnalen (32-13). Toen was het ‘Giants moment’ aangebroken, Max scoorde 7 punten op rij en BCO begon de missers op te stapelen. Nu waren het onze giganten die doordrukten met een geweldige 2-25 tussensprint voor een 34-38 voorsprong, tijd voor 2 BCO time-outs op evenveel minuten tijd. Het werd zeer stil bij de thuisaanhang.
Bij 36-41 kreeg Gjergia zijn eerste technische fout en de appelsientjes kwamen eraan bij een 38-44 ruststand.
Wat een knotsgekke eerste helft was dit, bovendien maakten de refs er ook nog eens knotsgekke beslissingen van. Waarom moeten die heren toch altijd een opvallende rol spelen? Dit was dan ook niet naar de zin van Vande Lanotte, die spurtte naar de refs en vond het nodig zijn beklag te maken. Altijd wel iets daar aan de kust als ze met de rug tegen de muur staan of een wedstrijd verliezen.
Hoe was het nu weer? Oh ja iets met nekken.

De appelsientjes moeten gesmaakt hebben of net niet want onze Giants bleven wel heel erg lang in de kleedkamer, BCO was al 5 minuten terug aan het opwarmen toen onze spelers terug verschenen.

De 3de periode begon identiek aan die van de vorige periode, enkel deze keer nog straffer. Liefst 5 Giants turnovers in de eerste 3 minuten van de spelhervatting, maar tussendoor ook … de 2de technische van Gjergia, die net zoals de thuisaanhang woest werd. Het duurde even voor hij met veel vertoon en zijn jasje wegwerpend naar de tribune ging. De thuissupporters begrepen er niks van, maar als je op 25 minuten ongeveer 12 minuten mee op het veld staat als coach en ook nog eens een keer of 4 teruggewezen wordt door de refs dan moet je niet verwondert zijn dat ook een nieuwe technische fout volgt. Tja in den douche ist ook plezant he, maar hij ging niet douchen, wel verder coachen vanuit de tribune met zijn gsm en een loopjongen als hulpje.
Halfweg de 3de quarter hadden we nog steeds een 6-punten bonus (47-53). De spanning bleef er evenwel in, BCO naderde om even later de Giants weer wat verder te zien uitlopen. Eind quarter 3 staan we er nog steeds uitstekend voor 56-64, nog 10 minuutjes volhouden en de buit is binnen. Wat een geweldige wedstrijd is dit.

Spica maakt er begin 4de periode een 10-puntenkloof van (56-66). Vijf Giants turnovers (liefst 7 stuks in deze quarter) en 3 offensieve rebounds van Berggren (hij zou er in totaal liefst 6 offensieve nemen) later staat het plots weer gelijk (77-77) met nog minder dan 3 minuten op de klok.
Time-out Giants en wat zien we? De loopjongen die voor een droge parket moet zorgen heeft zijn dweil links laten liggen en spurt naar Gjergia in de tribune aan de overkant van de court, de BCO coach heeft instructies opgeschreven op een blad voor de assistent coach, de dweiljongen laat zien dat hij een goede sprinter is en spurt terug het veld over richting BCO-bank om de instructies door te geven. Dit gaat nog een super spannend slot worden.
De laatste drie minuten krijgen we echter geen fieldgoal meer gemaakt, wel nog 2 turnovers en BCO die het momentum heeft overgenomen onder luide aanmoediging van de thuisfans. Damn, hier had meer ingezeten, eindstand BCO vs Giants 87-78.

We hebben een schitterende wedstrijd gezien, met veel spanning, sensatie, opschudding en verwondering maar ook met refs die al dan niet willen opvallen.
We zagen een Giants team dat uit een verloren positie terugkwam en er zelfs over ging in het hol van de kampioen, niet te vergeten zonder ons werkbeest Roel Moors! We waren er dichtbij en hebben de garnalen bang gemaakt, we hebben laten zien dat we terecht bovenaan de ranking stonden.
Vervaeck en co zijn goed bezig, ze gaan rekening moeten houden met onze Giants, dat is zeker!
Deze wedstrijd verdiende geen verliezer, maar toch proficiat BCO.

beeldverslag ATV

Aanstaande dinsdag is onze volgende Europese wedstrijd, thuis tegen het Nederlandse Den Bosch. Winst met 8 punten verschil geeft ons de zekerheid van Europees overwinteren, dan mogen we zelfs onze laatste opdracht verliezen. Maar dat gaan we niet laten gebeuren, Not in our house!

  • Goed Gedrukt
  • De Koerant

Reageer hier