Playoffs mogelijkheden

Op May 1, 2015, in Ethias League, door Larre

Met nog slechts 1 speeldag voor de boeg in de reguliere fase van de competitie zijn er nog zeer veel mogelijkheden om de playoffs samenstelling te kennen. Hieronder geven we alle mogelijke scenario’s.
Voor onze Giants is het vrij simpel, we zullen vijfde of zesde worden. Als we Oostende in een eventuele halve finale willen ontlopen, kunnen we maar beter zesde worden. En onze ideale tegenstrever in de kwartfinale zou Mons zijn (5x winst en 1 x verlies dit seizoen), dit zal tevens onze tegenstrever worden als Mons zijn laatste wedstrijd wint in Limburg, ongeacht wat de andere uitslagen zijn.
Dit zijn de wedstrijden van de laatste speeldag’
Aalstar vs Charleroi
Limburg vs Mons
Oostende vs Giants

Een overzicht van de mogelijkheden:
Winst van Aalstar, Limburg en Oostende geeft volgende playoffs
Oostende vs Pepinster, Aalstar vs Luik, Limburg vs Giants en Charleroi vs Mons

Winst van Aalstar, Limburg en Giants:
Oostende vs Pepinster, Aalstar vs Luik, Limburg vs Mons en Charleroi vs Giants

Winst van Aalstar en Mons, resultaat Oostende vs Giants heeft dan geen belang:
Oostende vs Pepinster, Aalstar vs Luik, Mons vs Giants en Limburg vs Charleroi

Winst van Charleroi, Limburg en Oostende:
Oostende vs Pepinster, Limburg vs Luik, Charleroi vs Giants en Aalstar vs Mons

Winst van Charleroi, Limburg en Giants:
Oostende vs Pepinster, Limburg vs Luik, Charleroi vs Mons en Aalstar vs Giants

Winst van Charleroi en Mons, resultaat Oostende vs giants heeft dan geen belang:
Oostende vs Pepinster, Charleroi vs Luik, Mons vs Giants en Aalstar vs Limburg

 • Van Bouwel
 • Heavy

8 Reacties

 1. Peter De Gendt

  Het maakt niet uit tegen wie ze uitkomen. Als ze allemaal top zijn kan er veel. Alleen moet Kane wel een echte leider zijn en ook zijn shots maken, inside en outside. En niet voortdurend staan mekkeren op zijn ploegmaten als hij weer eens een turnover aan z’n broek heeft of een bad pass gegeven heeft. Ik hoop dat de coach hem er de volgende keer afhaalt als hij het weer laat afweten. En Roel desnoods of toch ongeveer de hele match laat spelen, die gast brengt tenminste energie in het team. Bij Kane zijn het meer “negative vibes” dan wat anders. En Fogg moet ook thuis geven natuurlijk of is het zijn enkel die hem parten speelt. Hopelijk brengen de playoffs een kentering teweeg, ten goede dan. Peter De Gendt.

 2. Beste Peter,

  Als Kane zo slecht is, waarom zitten NBA scouts achter hem? Ik heb in al die jaren dat ik basketbal volg NOG NOOIT gehoord dat iemand geïnteresseerd was in een Vlaming… De enige die er is geraakt is M’Benga, maar dat is een Congolees die snel de Belgische nationaliteit onder zijn gat kreeg geduwd! Omwille van de bekrompen Antwerpse vriendenclub en “pintje aan de toog” mentaliteit zullen er nooit resultaten gehaald worden. Ik stel voor dat jullie ALLE BUITENLANDERS op de bank laten en enkel met de “Moors” brigade aan de slag gaan… Dan wordt het een seizoen zonder winst, tenzij Leuven, Willebroek, etc. eens met het verkeerde been uit bed stappen. Als Antwerp Giants enkel met de huidige Belgische spelers aan de slag gaat, winnen ze zelfs niet van Oxaco!!! In plaats van de go-to-guys af te breken, kan je beter wat meer basketbal proberen te begrijpen. Salah Mejri was ook niet goed, te agressief… Die zit nu wel bij Real Madrid (euroleague final four) en de Utah Jazz zitten achter hem!!!! Stof om over na te denken!

  Mvg,

  • Peter De Gendt

   Beste Mano,

   Deandre Kane kan heus wel basketten, daar niet van. Het probleem is dat hij dat zo weinig laat zien. Ongeacht dat al die NBA scouts achter hem aanzitten, hier in Antwerpen loopt het voor geen zak om het zo cru te zeggen. Dat gaat trouwens
   over zijn tijd bij Iowa State waar hij blijkbaar wel iets heeft getoond en hij wel een leader was. Voor mij hoeven heus de Amerikanen niet te vertrekken. Ik weet ook wel dat dat basketspelletje attractiever wordt door hen. Dat Deandre hier in Antwerpen zijn draai niet vind, kan ik gerust aannemen, zijn arrogante houding op en naast het parket des te minder. En ik ben echt niet de enige in de Lotto Arena die zich daar aan stoort. Feit is ook dat zijn statistics er niet uitzien en zijn vrijworpen gooit hij regelmatig wel ééns tegen de onderkant van de ring, focussen is blijkbaar niet aan hem besteed. En mijnheer Mano wat betreft Salah Mejri, die “zit” wel degelijk bij Real Madrid vooral op de bank en komt amper aan speelminuten toe. Daar geef ik jou wat stof tot nadenken…

   Mvg, Peter De Gendt.

 3. Beste Peter,

  Als de Amerikanen hier bij Antwerp Giants niet renderen, misschien zijn er dan andere factoren die ervoor zorgen dat er geen productiviteit is. Ten eerste, de staff ( Vervaeck, Leo Derijcke, etc…) tekenen en kiezen de spelers en niet omgekeerd. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de werkgever, niet de werknemer in dit geval. Zo zijn ze erin geslaagd om Ryan Pearson te verbranden en dood te spelen in maart. Waardevolle spelers zoals De Thaey kleefden op de bank in het begin van het seizoen, nu wordt er van hem verwacht dat hij bergen verzet… Als je in de competitie, beker en Eurochallenge meer als 30 minuten moet oorlog voeren inside ben je meer kwetsuur gevoelig op het einde van de rit… Slimme technische staff leden laten hun topspelers rusten waar het kan, zodat ze er staan in de Money time. Ryan Pearson is dan ook verantwoordelijk voor zijn blessures, als ik uw wijze van redeneren moet volgen. Kobe Bryant is ook arrogant (zie youtube), dat wil niet zeggen dat hij afgeschoten moet worden als hij eens een dipje heeft. Basketbalspelers zijn professionele atleten geen entertainers of politici die handjes moeten schudden met iedereen van de Fanclub.

  Ik zal U even quoteren: Salah Mejri, die “zit” wel degelijk bij Real Madrid vooral op de bank en komt amper aan speelminuten toe… Zo toont U dat U weinig inzicht hebt in het spel. Feit is dat Salah Mejri meer als 10 minuten gemiddeld speelt in de 3 competities(Liga, Eurochallenge en copa), niet slecht zou ik zeggen bij een topclub op wereldniveau… als 3de center komende van de second unit…. De stats van Mejri kan u terugvinden op de officiële site van Real Madrid… Daarbovenop zal zijn salaris ietsje hoger liggen nu 😉

  Mvg,

  • Peter De Gendt

   Mano.

   Ik heb de stats van Salah Mejri gecheckt en wel degelijk je hebt overschot van gelijk, zo slecht zijn ze nu ook weer niet. Wat Kane betreft blijf ik erbij dat hij meer moet brengen dan wat hij tot nu toe heeft laten zien. Het is natuurlijk wel zo dat zowel Kane, als Fogg en daarvoor Ryan Pearson teveel minuten moeten maken, ook in wedstrijden zoals tegen Brussels of Willebroek. Waarom Vervaeck op dat ogenblik zijn bank niet gebruikt is mij ook een raadsel. Die tweede ronde in de Eurochallenge heeft natuurlijk ook veel energie gekost zoals je komt te zeggen. Ik ben trouwens geen lid van de fanclub maar heb wel een abo. Eigenlijk had Vervaeck al van vorig seizoen moeten bouwen aan een ploeg voor de volgende jaren zoals Gjergja bij Oostende. Die slaagt daar wel in terwijl ze in Antwerpen wel dromen van de Eurocup maar dat ze dan maar eerst ééns proberen de hegemonie van Oostende te doorbreken in eigen land. Dat ze hier in Antwerpen trouwens nog altijd geen volwaardige zaal hebben naast de Lotto Arena begrijp ik ook niet zo goed. Dat de tweede ploeg en ook de jeugd dat aftandse zaaltje in Merksem als onderkomen heeft spreekt boekdelen. Nochtans speelt Sint-Jan niet meer in de Arenahal in Deurne, spelen ze hun vriendschappelijke wedstrijden en trainen ze ook daar, doch een verhuis richting Deurne zit er blijkbaar niet in. ‘t Zal dan wel aan die parket liggen daar. Dat is toch waar Casteels altijd over klaagde als er weer ééns iemand van z’n spelers een blessure opliep. Ik vind trouwens ook dat Roger Roels met iets hardere hand de club zou mogen leiden, het moet niet allemaal positief zijn. Open communicatie kan misschien daarbij helpen. Ik las onlangs op de site van Okapi dat Brad Dean daar een eigen blog heeft en regelmatig aan zelfkritiek doet. Wel ik stel voor dat heel de technische staf van de Giants daar ééns een voorbeeld aanneemt. Het is niet te hopen dat voor de Giants volgende week al het doek valt over de competitie na de eerste ronde van de playoffs maar ik vrees ervoor. Dat geeft iedereen binnen de club natuurlijk wel de tijd om alles te laten bezinken en misschien wel te bezinnen wie weet…

   Mvg, Peter.

 4. Zou het kunnen dat Merksem wordt behouden omdat ze daar alle cafetaria inkomsten hebben? In de Arenahal zal dat niet het geval zijn. Daar is het fortje in privé handen en mijn ervaring met hen is dat ze niet echt deelzaam zijn.

  Daarnaast Kane, te stom om te helpen donderen. Kan geniale momenten hebben, knappe skills maar echt niet het IQ van een floorleader.

 5. Liesbeth Callaert

  Wat een negativiteit ik hier lees, daar gaat een mens van fronsen! Ik dacht dat er op een fansite mensen zaten, die geloven in het kunnen van hun team?! Het seizoen verloopt momenteel misschien niet zo als we allemaal zouden willen. Maar wil dat daarom zeggen dat je aan spelers en bestuur moet gaan twijfelen!

  Wat Kane betreft, geloof ik er in dat die kerel talent in huis heeft, maar spijtig genoeg laat hij dat te weinig zien tijdens wedstrijden. Een leider van ons team kan je hem, als je eerlijk bent, ook niet steeds noemen. Op dat vlak kan hij nog veel leren misschien. Al dat gejammer tijdens een wedstrijd kan op zulke momenten gemist worden!

  Wat er volgens jullie mis is met de zalen waar onze teams in spelen, ik vraag het mij af. Gisteren ben ik nog gaan kijken naar onze jongens in Oostende. Dat zijn supporters die ik enkel hoor, wanneer hun ploeg aan het winnen zijn. Voor de rest is het er zo stil dat je er een speld kan horen vallen. Onze zaal is gezellig en er heerst een goede sfeer!

  Laten we aan de play! -offset beginnen met frisse moed! En laat het aanhoudende ongenoegen eens voor wat het is. En indien je het niet laten, moet je misschien thuisblijven.

  Vriendelijke groeten,

  Liesbeth Callaert.

  • Ziezo, het is nu half juni en de (verwachte) afhandeling van de play-offs en de competitie is gekend.
   We worden verondersteld dat we ons abo verlengen tegen einde deze maand om ons plaatsje te behouden , enz

   In de pers en op de website staan reeds 2 aanwervingen van Amerikanen maar op de website staat ook nog de “oude” ploeg in volle glorie te pronken ! Kan iemand die foto en die lijst eens zuiveren en zet er alleen de namen op van de spelers die al vastliggen voor volgend seizoen. Ik ben niet meer geinteresseerd in de lengte van Kane of de ouderdom van Archibeque…

   Op naar een volgend seizoen met alweer een hoop nieuwelingen! Spreken we nu weer van een project ?

   Emiel

Reageer hier