Op bezoek bij ex-Giant Maxime De Zeeuw in Rome

Op January 12, 2015, in Activiteiten, door Larre

Ex-Giant Maxime De Zeeuw speelt dit seizoen in het Italiaanse Rome, twee van onze trouwe Giantsfans gingen hem opzoeken bij zijn nieuwe club Pallacanestro Acea Virtus Roma.
Lees hier over hun vierdaagse trip naar deze prachtige stad.

Op de Giants MVP-uitreiking, die Maxime trouwens won, werd het vermoeden bevestigd dat ‘notre Max’ zijn kans ging wagen in een buitenlands avontuur. Het was op die avond dat we Maxime beloofden dat we hem zeker eens kwamen steunen bij zijn nieuwe club. De slogan voor ex-spelers is niet voor niets ‘once a giant always a giant’.
Toen we enkele weken later vernomen dat Max getekend had bij Roma, sprongen we een gat in de lucht want we hadden twee vliegen in een klap, supporteren voor Max en dat dan nog in een mooie stad als Rome.

Met onze De Zeeuw shirts en Belgische vlag in de koffer vertrokken we op 2 januari van Zaventem naar Fiumicino, waar we met een vertraging van een dik uur aankwamen. Met de taxi ging het naar ons hotel dat heel centraal gelegen was, midden tussen alle toeristische bezienswaardigheden waardoor we alles te voet konden doen.
We bezochten Piazza Del Popolo, Piazza Di Spagna, Colosseo, Vittoriano, Piazza Navona, Pantheon, Fontana Di Trevi (die jammer genoeg ingepakt was voor renovatiewerken), Castel Sant Angelo, Palazzo Di Giustizia en Vaticano.

Gameday!
Ruim drie uur voor aanvang van de wedstrijd trokken we te voet naar de Palazzetto dello Sport, een aan de buitenkant ietwat rare Arena met 3.500 zitjes ( ze hebben ook nog de PalaLottomatica met 11.200 zitjes).
Aangezien we ruim op tijd waren, bleven we rond de Arena hangen om ‘notre Max’ te zien aankomen en ons geduld werd beloond want met een knalrode clubwagen kwam hij de parking opgereden. En hij zat niet alleen in de wagen, want ook echtgenote Stephanie, zijn nichtje Morgane en … zijn 4 weken oude prachtige zoontje Louis waren erbij.
Max vertelde dat hij de Giants toch wel wat mist, dat hij ook steeds de uitslagen opzoekt en dat hij het enorm apprecieert dat wij helemaal naar Rome kwamen om voor hem te supporteren.
Max moest naar binnen om zich klaar te maken voor de wedstrijd, we bleven nog even praten met Stephanie en we merkten dat er toch wel heel veel politie aanwezig was. Toen we haar vroegen of het een speciale wedstrijd was vandaag omdat er zoveel politie was, zei ze dat die er bij elke wedstrijd met zoveel zijn omdat de sfeer tussen de supporters niet te vergelijken is met die in België.
We gingen onze plaatsen opzoeken in de volledig ronde Arena, een hostess met ellenlange benen bracht ons naar onze plaats op de vierde rij. Zowat een kwartier voor aanvang van de match was de Arena zo goed als volgelopen en toen de bezoekende fans van Bologna (toch 400km weg van Roma) binnenkwamen, begrepen we waarom er zoveel politie aanwezig was.  De ‘harde kern’ van Roma begon te brullen en te zingen en aan de gezichtsuitdrukking van die fans te zien waren het niet de meest liefdevolle gezangen, er werd met vuisten gezwaaid en middelvingers opgestoken richting fans van Bologna, die reageerden net hetzelfde met strijdliederen, vuisten en ander minder fraais gedoe. Het werd pas terug rustig toen net voor aanvang van de wedstrijd het Italiaanse volkslied werd gespeeld, eenmaal dat gedaan was begonnen ze terug te roepen en met de vuisten te zwaaien.
Max zat jammer genoeg niet in de starting five, Roma begon wel goed aan de wedstrijd met meteen een 5-0 voorsprong en verder via 15-10 naar 17-12, dit was het moment dat ‘notre Max’ op het veld kwam, wij natuurlijk recht op de banken met onze Belgische vlag zwaaiend. Het eerste shot van Max was meteen een bom, driepunter goed voor de tienpuntenkloof 22-12 wat ook de eindstand van het eerste kwart zou blijven. Geen cheerleaders hier tussen de kwarts en time-outs, jammer.
Nu was het Bologna dat de beste start nam en terugkwam tot op 5 puntjes, op korte tijd krijgt Max 2 totaal onterechte fouten en aangezien hij er in het eerste kwart ook al eentje had (wel een terechte) zit hij na 13 minuten spel al aan 3 fouten en moet hij terug gaan zitten, ojee dit ziet er niet goed uit om hem vandaag nog veel aan het werk te zien. Roma blijft de iets betere ploeg en gaat rusten met een 39-32 voorsprong.
De tweede helft start Roma weer sterk en loopt opnieuw 10 punten uit maar begint dan een beetje te knoeien en sluipt Bologna alsmaar dichter bij, de vervanger van Max maakt er ook een knoeiboel van, mist onbegrijpelijk makkelijke inleggers en zorgt ook nog eens voor turnovers. Gelukkig mag Max terug invallen en zorgt hij met een dunk voor 57-53, de slotaanval van Bologna zorgt met een bom voor de aansluiting, we gaan het laatste kwart in met 57-56.
Bologna zorgt voor de eerste korf en voorsprong in het slotkwart, Roma krijgt het enorm moeilijk maar dan is er … notre Max, hij pakt de offensieve rebound, geeft de assist, neemt een steal en begint bommen te smijten. Maxime zorgt er persoonlijk voor dat Roma in geen tijd  terug 10 punten voor komt en kan de wedstrijd verder controleren. Een tiental seconden voor tijd krijgt Max jammer genoeg zijn vijfde fout, maar wat een prestatie heeft hij hier neergezet in het vierde kwart, iedereen recht voor Max en wij maar met onze vlag zwaaien. Roma wint tegen Bologna met 90-84, Max scoort in 17 minuten 14 punten en is meteen ook topschutter voor zijn ploeg, 2 op 3 tweepunters, 3 op 4 driepunters, 1 op 1 vrijworpen 5 rebounds, 3 assists en 1 steal.
Na de wedstrijd wou hij nog met ons op de foto, dat vonden wij natuurlijk geweldig.
Daarna mochten we nog mee naar een restaurant dat een sponsor is van de club, daar konden we een praatje slaan met speler Melvin Ejim, toen hij hoorde dat we van de Antwerp Giants waren vertelde hij dat hij en DeAndre Kane nog in dezelfde collegeploeg gespeeld hadden en dat hij een geweldige speler is waar we nog veel plezier aan zullen beleven. We hadden ook nog een kleinigheidje gekocht in Roma voor het zoontje van Max en toen werd het tijd voor afscheid te nemen. Nog een een dikke merci voor alles Maxime, once a giant always a giant! 

 

  • Goed Gedrukt
  • Van Bouwel

Reageer hier