Het supporterstoernooi, toe aan zijn 4de editie, begint stilaan een traditie te worden in ons kleine Belgenlandje en is een unicum in de topsportwereld.

Na passages in Bergen, Leuven en Pepinster is het nu de beurt aan Aalst om dit prestigieuze gebeuren te organiseren.

En daarbij hebben wij jullie steun nodig! Dit evenement is in de eerste plaats een sportief en zeer vriendschappelijk toernooi, waar de samenhang onder alle supporters uit de Ethias League primeert, maar tegelijk stiekem ook een kans om mekaar proberen te overtreffen in de beste sport ter wereld: basketbal!

Kom allen langs, breng familie en vrienden mee, en kijk naar de gezelligste pot amateurbasketbal die er te vinden is. Denk “Belgium Got Game”, maar dan onder fans. Minder (lees: geen) dunks, meer leut!

 

Dit evenement gaat door op: Zaterdag 5 juli, sporthal KTA, C├ęsar Haeltermanstraat, 9300 Aalst

De eerste wedstrijden worden gespeeld om 9:30, en duren telkens 2×15 minuten met doorlopende klok. De finale is gepland om 18:30. “De Duivels spelen”, zegt u? Dat kan! In dat geval wordt er een groot scherm opgesteld, en gaat de finale door na de wedstrijd van de Rode Duivels.

 

Er zijn 2 poules en 2 velden.

Poule A: Aalst 1, Brussel, Charleroi, Luik en Bergen // Poule B: Aalst 2, Leuven, Oostende, Pepinster en uw Fantwerp Giants (wegens omstandigheden kon Kangoeroes Boom geen team sturen).

Elk team speelt dus 4 keer, de finale wordt betwist tussen de winnaars van elke poule. Om 17:00 en 17:45 zijn er wedstrijden voor de 9de, 7de, 5de en 3de plaats.

De Giants spelen op volgende uren: 10:15, 11:45, 14:00, 15:30 en dan een eventuele finale om 18:30 of na de Rode Duivels.

 

Pepinster en dan tweemaal Aalst trokken al aan het langste eind. Onze Giants werden 5de, 3de en 4de respectievelijk. Tijd voor een finale!

 

Ik verwacht een stevige Antwerpse aanhang!

Your captain

Kevin Verrept

  • Heavy
  • Van Bouwel

Reageer hier