Interview met MVP Maxime De Zeeuw

Op May 29, 2014, in Interviews, door Cédric

De MVP van de Antwerp Giants Fanclub dit jaar is Maxime De Zeeuw, onze Power Forward die dit jaar geweldige prestaties neerzette. Hij speelde dit jaar 51 wedstrijden, scoorde 650 punten en nam 345 rebounds en deelde 78 assists uit.
Buiten zijn prestaties was hij altijd heel open naar het publiek en zeer geliefd bij de fans.
Aan het einde van het seizoen leek een interview met de MVP ons wel zeer leuk.

max DSC_0138

Maxime, dit seizoen behaalde je enkele mooie awards (Belgisch speler van het jaar, Europese speler van het jaar in de EuroChallenge en defensief speler van het jaar in de Eurochallenge en nu ook MVP van de fanclub). Welke vind je zelf de leukste?
De 4 trofeeën die ik dit jaar heb gekregen zijn allen van hoog niveau. Ik denk dat het ook belangrijk is om ook een trofee van de fans te krijgen, dat is misschien wel de moeilijkste om te verdienen.
Vorig jaar was een teleurstelling voor de fans en ook voor mij, dit jaar heb ik getoond dat ik basketbal kan spelen. Ik ben echt heel fier om deze trofee vandaag te krijgen.

En in de bekerfinale was jij voor ons en voor veel anderen de MVP. Vond je het niet jammer dat die award naar Djordjevic ging?
Nee, het is normaal dat de MVP trofee naar een speler gaat van de winnende ploeg. Ik wist dat en ik vind dat normaal.

Hoe kijk je terug op dit seizoen? Wat is voor jou het hoogtepunt en wat het dieptepunt?
Het hoogtepunt was voor mij de Final 4 van de beker. De sfeer met de supporters na de wedstrijd tegen Charleroi was ongelofelijk. Ik denk dat wij toch een goede match gespeeld hebben tegen Oostende. Het was moeilijk maar we hebben er hard voor gevochten. De samenkomst met de fans na de wedstrijd was voor mij het hoogtepunt van het seizoen.
Het slechtste was de reguliere competitie. Ik denk dat we beter waren dan een 6de plaats. Uiteindelijk hebben we toch de halve finale van de playoffs gehaald waar we een heel sterk Oostende tegenkwamen.

Je speelt dit seizoen erg veel als center terwijl je eigenlijk gewoon bent als PF te spelen. Hoe ervaar je dat zelf?
Het was moeilijk maar het was nodig voor de ploeg. Ik heb geprobeerd te vechten tegen de besten van de competitie zoals Beghin, Watkins en zo voort. Het koste me veel energie in defense, maar het was nodig voor de ploeg en ik doe wat het beste is voor de ploeg.
We vinden toch dat je dit goed gedaan hebt, heb je dit in het verleden nog moeten doen?
Tijdens mijn 3e of 4e jaar in Pepinster heb ik ook op de 5 moeten spelen. Dat was ook moeilijk maar dit jaar waren de spelers op de 5 sterker dus nu was het voor mij moeilijker.

Je had dit seizoen liefst 12 double doubles. Het meeste ooit op 1 seizoen bij de Giants.
Ik zag op Twitter dat ik geschiedenis heb geschreven bij de Giants.
Vanaf nu ben je dus eigenlijk Mr double double. Dit toont toch ook hoe je voor elke bal vecht.
Dat is toch iets om fier op te zijn. Ik had het niet verwacht en het was ook een verrassing voor mij.

Dit seizoen hadden we een jonge ploeg. Voor zover wij konden merken was de band tussen de spelers enorm goed. Normaal vragen we vaak wie de grappigste speler was maar dit seizoen was iedereen gewoon heel grappig.
Wij hebben een toffe sfeer in de groep. Het was ongelofelijk, met Ryan en Frank, met iedereen. We hebben veel extra activiteiten gedaan buiten basketbal. Er was echt een super goede sfeer in de groep.
Als ik toch iemand moet kiezen die de grappigste was dan is dat Marco, je kon dat ook zien met de interviews.

Je speelde dit seizoen terug met nummer 14, nadat je vorig jaar nummer 11 had, is dat voor jou een speciaal nummer?
Ja, dat was mijn eerste nummer als een prof. Ik zou graag met dat nummer blijven spelen. Vorig seizoen was dat niet mogelijk maar nu kon ik terug met nummer 14 spelen en dat is wel goed gelukt.

Binnenkort begin je met de Belgian Lions aan de voorbereiding. Denk je dat het mogelijk is om voor de kwalificatie te gaan?
Dat is ons doel. Inside zal het wel moeilijk worden, zonder Beghin, Massot en misschien zonder Yannick (wegens blessures). Misschien zal ik ook als 5 moeten spelen.
Macedonië is favoriet van de groep maar ik denk wel dat we van Wit-Rusland en Denemarken kunnen winnen. We moeten gaan voor de kwalificatie.

Op het EK kreeg je niet erg veel minuten, je speelt op dezelfde positie als Axel Hervelle en dat is geen kleine naam.
Ik begrijp dat, Axel verdient het om zoveel minuten te spelen. Het was ook niet zeker dat ik mee mocht naar Slovenië, voor mij was het dus een bonus om daar te mogen zijn.
Je speelde wel zeer goed en ging voor elke bal.
Dat was ook mijn missie. Met veel energie op het veld komen en goede defense en rebounds nemen.

In juni zal je ook trouwen, heb je dan ergens een moment van vakantie?
Ik weet het niet, vanaf nu moeten we alles beginnen regelen voor de trouw en daarna speel ik met de nationale ploeg. We gaan waarschijnlijk een paar dagen op reis. Niet een echte huwelijksreis want dat kan niet dit jaar.
Heb je al iets kunnen voorbereiden voor de trouw of heb je gewacht tot het einde van het seizoen om beginnen organiseren?
Ik heb me 100% gefocust op de playoffs en op de Giants. Vanaf morgen kunnen wij 100% alles beginnen organiseren voor de trouw.

De grote vraag bij veel supporters: blijf je volgend jaar een Giant?
De Giants hebben al 4 grote mannen getekend en mijn droom blijft om naar het buitenland te gaan. Ik heb nog niets getekend maar ik zal volgend seizoen niet terugkeren.

Nog een laatste woord voor de fans?
Dank u voor de steun. Ik denk dat de 6e man heel belangrijk is.
Ik zal de club en de fans altijd in mijn hart dragen. Once a Giant Always a Giant is de slogan he.
Ook jullie hadden altijd positieve woorden en berichten. Ik apprecieer dat enorm. Jullie zijn ook een reden dat ik goed heb gespeeld, ik heb jullie steun hard gevoeld.
Daarom dank u iedereen en ook dank u aan jullie Michel en Cédric.

Maxime, bedankt voor alles. Waar je volgend jaar ook speelt, in ons hart zal je altijd “Notre Max” blijven. Als je in het buitenland speelt komen we jou zeker bezoeken!
Jullie zijn zeker welkom.

 • De Koerant
 • Comexas Seafreight

3 Reacties

 1. 4 grote mannen getekend ? De Thaey, Pearson, Ubel en … wie nog ???

  • Emiel Vermeulen

   Een vierde grote man hebben we zeker nog nodig…!

   Wat ik echter nog liever zou zien is dat de verantwoordelijke voor het aankoopbeleid van Aalstar Aalst naar onze Giants komt : als je ziet wat die man de voorbije JAREN heeft kunnen vinden voor Aalstar met een beperkt budget en
   wat de aankoopdienst van onze Giants daar tegenover stelt…..( ik ga hier geen namen noemen maar iedereen kan wel een lijstje samenstellen ) Chapeau voor die man !!!

   • Komt de 4de grote man die getekend zou hebben,soms van Aalst (Young ? Tofi heeft 2 jaar bijgetekend) of Oostende en wacht men met de bekendmaking tot na de 5de match van de finals ?

Reageer hier