Giantsfans in Siberië dag 3

Op February 25, 2015, in Europese wedstrijden, door Larre

We hebben uitstekend geslapen deze nacht/dag, daar zullen waarschijnlijk die halve liters Russisch bier ook wat mee te maken hebben. We werden verwacht om 11:30 (05:30 in Belgiē) voor de lunch. Vandaag op de menu: kip, steak, kipsate, rijst, pasta, gebakken patatjes, gebakken groenten en koude groenten zoals tomaat, wortel, witte kool en nog iets? Na de lunch waren de spelers vrij, sommigen gingen de koude trotseren om toch maar even een frisse neus op te halen. Ook de fans trokken weer de koude in richting centrum, bij een temperatuur van -15°C kwamen ze op bijna elke hoek van het centrum een … ijskiosk tegen, wij begrijpen dit niet maar voor deze mensen is dit bij deze temperatuur wellicht een ‘warme snack’.

Toen we terugkwamen van onze koude sightseeing werden we door de club uitgenodigd om de videosessie mee te maken die gepland stond om 15:00 (09:00 Belgische tijd). Dit lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Toen de spelers ons ook bij de videosessie zagen zitten maakten ze grapjes dat wij hun geheime wapen waren en dat we goed moesten opletten omdat we mee moesten spelen.
De videosessie was voor ons ronduit indrukwekkend, elke play van de Russen werd niet alleen getoond op de video, alles werd ook nog eens tot in detail in een mapje beschreven. Diegenen die denken dat de assistent coach er enkel is om de ballen klaar te leggen, de opwarming te doen en door te geven wie hoeveel fouten heeft, die hebben het goed mis. Coach Eddy steekt hier onwaarschijnlijk veel werk in, zeker als je weet dat we tot op heden aan een ritme zitten van twee matchen per week dan weet je dat hij hier UREN mee bezig is, respect! Na de video is er weer een snack voor de spelers, pasta en fruit.

Om 17:00 (11:00 Belgische tijd) stond de bus klaar om ons naar de Arena te brengen voor de beslissende wedstrijd voor een plaatsje in de kwartfinale van de EuroChallenge. Uiteraard was de zaal nog leeg toen we aankwamen en we gingen ons installeren achter onze spelersbank, dit was VIP-tribune 1 en we zullen dan wel zien of ze ons hier zouden laten zitten. Dat zou ook gebeuren want er was amper 3 a 400 man in de Arena tegen dat de wedstrijd begon. Na de handshakes van de starting 5 aan de reservespelers voor ze op het parket kwamen, wees DeAndre Kane met zijn vinger in onze richting met de melding ‘this one is for you guys’. Over de wedstrijd zelf hebben jullie al in de kranten kunnen lezen, onze Giants zaten zeer dicht bij de plaatsing voor de kwartfinale, maar het mocht niet zijn, de match werd wel verdiend gewonnen met 85-86.

Na de wedstrijd mochten we dan ook nog de persconferentie bijwonen, het was er echter een met alleen onze coach Paul, DeAndre Kane en een Russische tolk, de coach en speler van de thuisploeg weigerden om met onze coach en speler samen de persconferentie te doen, hoe respectloos kan je zijn! Na de persbabbel ging het richting bus en hotel zodat onze spelers daar een welverdiende douche konden nemen om dan rond 22:00 (16:00 Belgische tijd) aan tafel aan te schuiven, er was pasta, rijst en puree, allerlei groentjes, kip en goulash. Na het eten trokken de spelers zich terug op hun kamer want om 04:30 (22:30 Belgische tijd) zou de bus ons terug brengen naar de luchthaven, wij bleven nog wat plakken aan de bar van het hotel kwestie van dat Belgische ritme te behouden. Na twee lange vermoeiende vluchten en 6.500km verder raakten we de Belgische bodem en stonden we rond 12:30 Belgische tijd aan de Arenahal in Deurne waar Roger Renders en voorzitter Roger Roels ons verwelkomden.

Dit was voor ons als fans ongetwijfeld de langste trip die we hebben meegedaan, maar het was zeker de moeite waard omdat we deze keer uitzonderlijk alles konden meemaken met het team, de busrit, de vluchten, het hotel, hetzelfde eten, de training, de video, de persconferentie. Daarom een zeer dikke DANK U WEL aan de club en de staf dat we dit allemaal mochten meemaken, dit zullen we nooit vergeten!

bedankt team,
Cėdric en Michel

  • De Koerant
  • Van Bouwel

Reageer hier