Giantsfans in Siberië dag 2

Op February 24, 2015, in Europese wedstrijden, door Larre

Na zowat een hele dag reizen en na een korte nachtrust of dagrust want het is middag in Siberië, werden we na 4 en een half uurtje slaap gewekt om te gaan … lunchen. Eerst kregen we kippensoep met heel veel pasta in, vervolgens waren er koude en warme groentjes, kippensatė, pasta rijst en puree en nog vlees dat er niet uit zag en waar we voor de veiligheid maar afbleven. Als desert was er een droog gebakje.

Na de lunch was er terug een rustmoment van zowat 4 uurtjes, de spelers maakten hier gebruik van om nog wat te gaan rusten op hun kamer, de fans duffelden zich goed in en gingen de koude trotseren om wat aan sightseeing te doen langs de ‘Schelde’ van Krasnoyarsk. Hoop en al een uurtje hebben ze het volgehouden in de Siberische koude en trokken dan toch maar terug naar het warme hotel.

Om 17h was er een snack voor de spelers en anderhalf uur later werden we op de bus verwacht voor een ritje van 10 minuten naar de Arena, waar de training plaatsvond. De Arena van Krasnoyarsk is een heel rare constructie, maar dat is misschien normaal hier in Siberië.

Om 21:30 kregen we dan ons avondmaal, er was kip, steak, broccoli, worteltjes, bloemkool, pasta, rijst, gebakken en gekookte patatjes. Na het eten trokken de spelers terug naar hun kamer en kregen de raad om te proberen zo lang mogelijk wakker te blijven, dit in functie van in het Belgisch ritme te blijven aangezien we vrijdag al terug een wedstrijd hebben in Limburg. Voor ons als fans was dit natuurlijk geen probleem, maar we wilden toch ook wel in ons Belgisch ritme blijven, dit wil zeggen een Siberisch nachtje doordoen. Naast ons hotel vonden we een leuke bar The New Yorker, we proefden de plaatselijke Russische biertjes in porties per halve liter. Rond 04:30 vonden we het een mooi uur om terug naar ons hotel te keren, het was dan 22:30 Belgische tijd dus opdracht volbracht om in ons ritme te blijven.

To be continued.

  • Comexas Seafreight
  • De Koerant

Reageer hier