Giantsfans in Siberië dag 1

Op February 23, 2015, in Europese wedstrijden, door Larre

Heen en terug 13.500km is de totale afstand om even een matchke van 40 minuten in Siberië te gaan spelen, verplichte kost voor spelers en staf, goed gek volgens velen voor de twee fans die deze trip meereizen. Voor deze toch wel speciale trip mochten de twee fans uitzonderlijk met de club meereizen, zelfde bus, zelfde vluchten en zelfde hotel.

Zondagochtend om 09:45 was het verzamelen geblazen aan de Arenahal in Deurne, van hieruit vertrokken we met de bus naar Zaventem. Onderweg krijgt teammanager Leo een mail van de Russen, ze gaan ons in een ander hotel stoppen, dichter bij de Arena. Als dat maar goed komt, we zijn Samara nog niet vergeten waar ze onze spelers ook in een hotel dicht bij de Arena dropten en waar een psychologisch spelletje begon.

Op de luchthaven komen we Thomas Akyazili tegen die onderweg is naar Amerika, we wensen hem een goede vlucht toe en veel succes met de bezoeken aan de colleges. Onze vlucht naar Moskou vertrekt op tijd en even voor 18:00 staan we op de luchthaven van de Russische hoofdstad. We hebben hier 2h15 de tijd om onze koffers op te halen, opnieuw in te checken voor onze volgende vlucht en om iets te eten. We eten iets bij Katie O’Connor’s Irish Pub en hebben op tijd gedaan voor het vertrek naar Siberië.

Onze vlucht naar Krasnoyarsk vertrekt om 20:45 en we hebben compassie met onze spelers want de beenruimte op deze vlucht is een pak minder dan onze vlucht van daarstraks, na ongeveer 5 uurtjes vliegen komen we aan in het koude Siberië waar het al ochtend is met een temperatuur van -26°C. Onderweg van het luchthavengebouw naar de bus voelen we hoe deze temperatuur aanvoelt en geloof ons, dat is echt wel koud! Na zowat een half uur in de bus komen we in het hotel aan, het is ondertussen 06:30 geworden, maandagochtend dus. De kamers werden verdeeld en we krijgen nog een ontbijt, na het ontbijt is het tijd om te gaan slapen want het is de bedoeling dat we het Belgische ritme aanhouden (uurverschil +6 in Siberië)

to be continued

  • Van Bouwel
  • De Koerant

Reageer hier