Giantsfans in Biella

Op November 16, 2014, in Europese wedstrijden, door Larre

Twaalf Giantsfans trokken naar Italië om onze Giants te steunen in Biella, maar ook Milaan werd niet vergeten.

Milaan & Biella, Italië
Twaalf fans verspreid over drie vluchten (afhankelijk van hun werk) vertrokken naar Milaan voor een kleine city trip, met als hoogtepunt de Europese wedstrijd in het vlakbij gelegen Biella.
Eerst trokken we twee dagen door Milaan en geloof het of niet we hebben die volle twee dagen regen over ons heen gekregen. We bezochten de Dom van Milaan, de buitenkant, de binnenkant maar ook de bovenkant want op het dak van de Dom had je een prachtig zicht over de stad. Ook de Galleria Vittorio Emanuele kon niet ontbreken, vooral voor de dames. Deze gallerij is een overdekte winkelstraat, handig als het zo heel de tijd aan het regenen is.
We trokken van de ene bezienswaardigheid naar de andere en er werden uiteraard veel foto’s getrokken. We vonden ook nog een heel speciale kerk, binnen in deze kerk hingen de muren vol met … geraamtes en doodskoppen, best wel griezelig zeker als je er een foto van wil nemen en security vlak achter je brult dat je geen foto mag nemen, er was er eentje die lijkbleek werd van het verschieten.
‘s Avonds stond er voor enkelen een bezoek aan Il Gattopardo op het programma, dit was ooit een kerk geweest maar deze hebben ze omgebouwd tot een nightclub en het eindresultaat is prachtig geworden. We hebben echter hemel en aarde moeten bewegen om binnen te geraken, want dinsdagavond is blijkbaar de uitgaansavond bij uitstek in Milaan en je moest op voorhand reserveren en aangezien ze aan het maximum zaten konden we er aanvankelijk niet in. Maar Giantsfans laten zich niet zomaar opzij zetten, dus werd de eigenaar erbij gehaald en uiteindelijk mochten we toch binnen.
Na een nachtje stappen kwam de volgende ochtend de ontnuchtering, iemand van ons gezelschap haar handtas werd tijdens het ontbijt gestolen met daarin geld, creditcards, gsm, paspoort en ticket voor de terugvlucht. Het werd een dag bewakingscamera’s bekijken, politiekantoor opzoeken, gesloten ambasades een hoop telefoontjes en papieren in orde brengen.

Het werd tijd om Milaan achter ons te laten en ons naar Biella te begeven want er stond ook nog een wedstrijd op het programma.
De Biella Forum heeft 5000 zitjes (en dat voor een tweede klasser) en een enorme parking.
Manager Roger had er weer voor gezorgd dat we onze tickets konden gaan afhalen en dus waren we klaar om het Biella Forum te betreden.
Dit was echter buiten de politie gerekend want we mochten nog niet binnen, straffer nog, we mochten ons niet tussen de fans van Biella begeven. Met politie escorte moesten we naar een andere ingang, dit hadden we nog nooit meegemaakt, echter de ingang waar ze ons naartoe brachten was gesloten en blijkbaar had niemand een sleutel om die poort te openen. Terug naar de hoofdingang dan maar waar de Italianen werden tegengehouden, via de hoofdingang ging het via catacomben, trappen en gangen tot we opeens op het veld stonden, we moetsen nu rond het parket en werden tot aan onze afgesloten box gebracht. Wat was dit allemaal, achteraf hoorden we vertellen dat ze in Biella dachten dat wij hooligans waren die de boel op stelten kwamen zetten, wtf dit is basketbal en geen voetbal. Onze vlaggen werden opgehangen en toen ze daar doorhadden dat we toch wel brave fans waren kwamen de manager en voorzitter van Biella ons allemaal persoonlijk een hand geven, die waren opgelucht amai.
De wedstrijd kon beginnen, vanaf minuut één begonnen de fans van Biella te zingen en ze zouden pas stoppen als de wedstrijd afgelopen was. Dit was een ongelofelijke ambiance, alsmaar bleven ze zingen en af en toe kwam er zelfs een dansje aan te pas. De wedstrijd ging zeer gelijkopgaand en het eerste kwart eindigde op een hoge 31-32 voorsprong, in kwart 2 konden we 7 punten uitlopen maar de Italianen knokten terug en we gingen rusten met een nipte 53-52 achterstand.
Tijdens de rust werden we overladen met geschenkjes van de fans van Biella, sjaals, t-shirts, petjes alles deelden ze uit aan ons. Toen we terug naar onze box gingen en de sjaals de lucht instaken kregen we zelfs een staande ovatie van de volledige Arena.
Terug naar de wedstrijd dan, in kwart 3 konden we opnieuw uitlopen maar telkens vocht Biella terug. Het werd duidelijk dat dit tot het einde spannend zou blijven, ook in kwart 4 lopen we tot 6 punten uit, maar de bommen van Biella zorgen steeds voor aansluiting. 3 minuten voor tijd komt Biella op voorsprong en nu is aan het onze Giants om terug te vechten in deze kolkende Arena. Met nog 14 seconden te spelen komen de Italianen 97-94 voor, coach Vervaek neemt een timeout en dan weten we dat er een play voor Ben Simons staat aan te komen om nog een verlenging uit de brand te slepen. Ben moet echter een verdediger ontwijken en stapt binnen de boog voor een 2 punter, we verliezen deze aanvallende wedstrijd met 97-96.
Na de wedstrijd komen onze spelers en staf ons bedanken voor de steun en mogen we ook nog op de foto met de Italiaanse topschutter. Er worden nog wat afspraken gemaakt met enkele Italiaanse fans die naar de wedstrijd in Antwerpen zullen komen en dan gaan we richting ons hotel voor een zeer korte nachtrust want we hebben de ochtendvlucht terug naar huis.

Foto’s volgen nog.

  • Heavy
  • Goed Gedrukt

Reageer hier