Giantsfans Europees in Kotka

Op November 29, 2014, in Europese wedstrijden, door Larre

Drie Giantsfans trokken naar het koude en donkere Finland om hun favoriete team aan te moedigen in Kotka.

Helsinki & Kotka,Finland
Met drie waren we deze keer om onze Giants te volgen in het buitenland. Voor ons was het de meest Noordelijke trip die we deden en dat was er aan te merken, het was niet alleen koud maar om half vier werd het hier ook al donker en de auto’s maakten rare geluiden over de weg want die reden allemaal met spijkerbanden rond.
Zoals gewoonlijk combineerden we de westrijd met een kleine citytrip, we verbleven eerst in de Finse hoofdstad Helsinki en ons hotel mocht gezien worden. Onze hotelkamer was een balzaal, met uiteraard de bedden maar ook liefst twee salons een mega groot bureel en liefst 17 stopcontacten. Meestal heb je er maar eentje en met wat geluk heb je 2 stopcontacten zodat ieder zijn GSM kan opladen, maar dat was hier dus geen probleem.
Helsinki is een mooie stad waar toch wel wat te bekijken valt, we bezochten onder meer de Domkerk, het Senaatsplein, de Uspensikathedraal, het Olympisch stadion, het Olympisch museum en nog zoveel meer.

Op de wedstrijddag gingen we op zoek naar een huurauto om door te reizen naar Kotka, dit lag op zowat anderhalf uur rijden van Helsinki. Kotka is een wat kleinere stad waar niet veel te beleven valt, zeker niet als het al zo vroeg donker is. We namen onze intrek in een plaatselijk hotel en dronken iets op de gezondheid van fotografe Ria (thanks Ria). We gingen op zoek om nog een kleinigheidje te eten voordat we naar de wedstrijd afzakten, want met als aanvangsuur 18h30 is het qua eten eigenlijk een ambetant uur. Onderweg naar de Arena kwamen we verschillende borden tegen met reclame voor de wedstrijd.

De Steveco Areena van Kotka is zowat vergelijkbaar met sporthal de Schalk in Willebroek, was zo goed als uitverkocht en we kregen een plaatsje achter de mensen van de pers. De pers zit hier gewoon op de eerste rij van de tribune aan een klaptafeltje!
De wedstrijd mocht van ons beginnen, het was een gelijkopgaand vooral aanvallend eerste kwart (29-26), maar wat was het hier stil in deze Arena, het contrast met vorige week in Italië kon niet groter zijn. Als Kotka in de aanval is dan is het hier muisstil, niemand roept iets en als ze in verdediging zijn dan klapt de ganse Arena gelijktijdig en traag in de handen. Dit is wel een heel rare manier om je ploeg te steunen.
In het begin van kwart twee kan Kotka uitlopen tot 33-26 maar dan begint Fogg aan zijn demonstratie met 8 punten op rij en Pearson doet er nog 2 bij om een 0-10 tussenspurt te plaatsen. We staan terug voor met 33-36 en blijven het gaspedaal induwen om te gaan rusten met een comfortabele voorsprong 42-56.
Tijdens de rust worden we overspoeld met vragen van de pers, of we altijd meegaan op verplaatsing, hoe Fogg het doet in de Belgische league (hij was vorig jaar topschutter in Finland) of we altijd zo goed spelen zoals nu en of het waar is dat we elk jaar een match spelen voor meer dan 15.000 fans, tja ze hebben dus tot in Finland gehoord over onze Night of the Giants, dat zullen onze voorzitter en onze sponsors graag horen!
In de tweede helft blijven onze Giants op een hoog niveau acteren waardoor Kotka de kloof nooit kan dichten, we winnen de wedstrijd met liefst 93-112 met 33 punten van Fogg.
Na de wedstrijd trekken we opnieuw grote ogen als blijkt dat ze de persconferentie gewoon in de kantine houden.
We vertrekken terug naar ons hotel om op de overwinning te klinken, maar achteraf zal blijken dat we te lang hebben geklonken want we vinden niets meer voor te eten in heel Kotka.

De volgende ochtend trekken we terug naar Helsinki waar we de rest van de dag aan sightseeing doen en op tijd gaan slapen want we hebben de ochtendvlucht terug naar huis. Het werd trouwens een zalige vlucht op een grote jumbo waar amper 50 mensen op zaten.

  • Heavy
  • Goed Gedrukt

Reageer hier